FSB :: Info

Reprezentacija Beograda osvajač “Danube Moravia” kupa!

21.09.2023
Reprezentacija Beograda osvajač “Danube Moravia” kupa!

Reprezentacija grada Beograda, uzrasta do 17 godina, savladala je reprezentaciju Brna i osvojila “Danube Moravia” kup!
Finalni meč je završen rezultatom 2:1 (0:1), strelci za našu selekciju su bili Davorin Tošić i Lazar Vučićević.
Naš tim je prethodno savladao ekipu Bratislave (7:1) i remizirao sa reprezentacijom Krakova (1:1).

Nakon osvojenog trofeja, selektor/instruktor Dragoslav Milenković je izjavio:

– Veoma smo zadovoljni osvojenim prvim mestom. Od samog početka, od kada smo dobili poziv, nismo mogli da računamo na određeni broj igrača zbog kvalitetne lige Srbije i zbog poziva za nacionalnu selekciju, tako da smo dali prostor igračima koji nisu bili u prvom planu. Međutim, oni su svojim ponašanjem, radom i kvalitetnim partijama opravdali naš poziv. Jako smo zadovoljni jer smo dobili grupu igrača na koju možemo ozbiljno da računamo u budućnosti. Što se same finalne utakmice tiče, bila je jako zanimljiva i kvalitetna, protiv sebe smo imali ekipu domaćina, selekcije južnomoravskog okruga. Oni su dosta fizički dominantni, izuzetno dobri u tranzicijama, pogotovo u kontra napadu. Bila je velika borba, mi smo pokušali da prezentujemo naš način igre, u tome smo uspeli uprkos negativnom rezultatu nakon prvih 45 minuta. Na poluvremenu je usledilo nekoliko izmena, uputili smo par saveta, momci su pokazali kvalitet i karakter i na kraju smo uspeli da kreiramo nekoliko šansi, da postignemo dva gola i da osvojimo prvo mesto na ovom turniru. Ovo puno znači svima nama, stručnom štabu i igračima, pogotovo onima koji su prvi put pozvani, oni su pokazali da su bili dostojni poziva i da će im to biti podstrek za dalji rad. Ovim smo pokazali da i u manjim klubovima postoje momci koji zavređuju pažnju i koji imaju potencijal da se nađu na velikoj sceni. Nadam se da će oni ovo iskustvo pretočiti u kvalitetan rad u narednom periodu i da će svoj potencijal sve više i više razvijati.

Dejan Ristić, trener/instruktor je preneo svoje impresije:

– Jako smo zadovoljni zbog osvojenog prvog mesta, iako smo bili oslabljeni neigranjem najboljih igrača, koji nastupaju za nacionalnu selekciju Srbije. Pozvali smo dečake koji su podjednako kvalitetni, pokazali su jak karakter, organizovanost i u najvažnijem trenutku su bili najbolji. Finalna utakmica je bila jako teška, domaćini su bili dosta fizički spremniji. U prvom poluvremenu se osetio umor od jučerasnjeg dana i dve odigrane utakmice. U drugom poluvremenu smo smogli snage, preokrenuli rezultat u našu korist i zasluženo osvojili trofej. Ovo su mladi momci, budućnost je pred njima. Ima tu momaka koji će sigurno napraviti karijere i mislim da će ovaj turnir i trofej pamtiti po lepom.

Podsetimo, našu reprezentaciju su predstavljali:

Mihajlo Pešić (FK Ole), Luka Ercegovac (OFK Beograd), Miloš Sekulić (FK Ole), Željko Pavlović (FK Brodarac), Marko Stoisavljević (FK Kolubara), Danilo Bulatović (FK Crvena zvezda), Luka Kitanović (FK Kolubara), Strahinja Bobovac (FK Čukarički), Vanja Marinković (FK Crvena zvezda), Marko Milosavljević (FK Čukarički), Ognjen Ivković (FK Čukarički), Filip Marković (OFK Beograd), Strahinja Blagojević (FK Kolubara), Davorin Tošić (FK Crvena zvezda), Lazar Vučićević (FK Voždovac), Andrej Zukorlić (FK Voždovac), Đorđe Krivokapić (FK Ada) i Aleksandar Radivojević (FK 011).

Trener Dragoslav Milenković, pomoćni treneri Dejan Ristić i Nemanja Zlatković, trener golmana Filip Marinković i doktor Dr. Maja Vučković.

Delegaciju je predvodio generalni sekretar Miloš Mirković.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH