FSB :: Info

RUKOVODOSTVO FS BEOGRADA INICIRALO SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OFK BEOGRADA I ZEMUNA

12.04.2023
RUKOVODOSTVO FS BEOGRADA INICIRALO SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OFK BEOGRADA I ZEMUNA

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Beograda danas je u prostorijama saveza u Deligradskoj ulici ugostilo predstavnike FK Zemun i OFK Beograda, klubova koji zauzimaju dve vodeće pozicije u Srpskoj ligi Beograd.

Predstavnike dva beogradska kluba ugostili su predsednik FS Beograda Marko Zdravković i generalni sekretar Miloš Mirković.

Sastanku su ispred FK Zemun prisustvovali predsednik Gavrilo Kovačević i potpredsednik Žarko Dronjak, dok su ispred OFK Beograda bili prisutni predsednik Moma Minić, sportski direktor Andrej Mrkela i član Skupštine kluba, Stevica Kuzmanovski.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Beograda iniciralo je sastanak sa ova dva kluba zbog rastućih tenzija koje su se među njima pojavile u proteklim nedeljama, kulminirajući nimalo prijatnim saopštenjima i objavama na društvenim mrežama.

Ocenjujući nastalu atmosferu kao izuzetno lošu, ne samo po takmičenje u Srpskoj ligi Beograd, već i po ceo beogradski, pa i srpski fudbal, Fudbalski savez Beograda je odlučio da reaguje i omogući direktan susret čelnika dva kluba.

Uz razumevanje i uvažavanje takmičarskih ambicija oba kluba, kao i napora da se takmičarski ciljevi ostvare na kraju sezone, rukovodstvo FS Beograda je na ovom sastanku apostrofiralo da je regularnost takmičenja u Srpskoj ligi Beograd, kao i u svim ligama pod ingerencijom Saveza, apsolutni prioritet, i da su jedino merodavni rezultati postignuti na fudbalskom terenu. Svako je izneo iz svog ugla viđenje dosadašnjeg dela sezone i napravljen je korak ka mirnijem načinu rešavanja problema koje može da proizvede borba za plasman u viši rang dva kluba sa velikom istorijom i tradicijom.

Rukovodstvo i organi Fudbalskog saveza Beograda će primeniti, ukoliko bude potrebe, neophodne mere prema svim klubovima pod svojim okriljem u cilju da takmičenja koja su u toku proteknu u fer i sportskoj atmosferi uz poštovanje integriteta i regularnosti istih.

Takođe, jedan od zaključaka sa sastanka jeste da Fudbalski savez Beograda želi zajedno sa klubovima da napravi atmosferu dijaloga, u okviru kojeg se mogu rešiti sva potencijalna pitanja.

FS Beograda će uvek, kada za to postoji potreba, inicirati sastanke ovakve vrste, jer je stava da međusobne optužbe u javnosti ne doprinose stvaranju kredibilnijeg i boljeg okruženja za sve u beogradskom fudbalu.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH