FSB :: Info

RUKOVODSTVO FSB ODRŽALO SASTANKE SA PREKO 70 KLUBOVA I URUČILO POMOĆ U VIDU VIŠE OD 1000 LOPTI BEOGRADSKIM KLUBOVIMA

24.03.2023
RUKOVODSTVO FSB ODRŽALO SASTANKE SA PREKO 70 KLUBOVA I URUČILO POMOĆ U VIDU VIŠE OD 1000 LOPTI BEOGRADSKIM KLUBOVIMA

Rukovodstvo FSB na čelu sa predsednikom Markom Zdravkovićem i generalnim sekretarom Milošem Mirkovićem je od septembra 2022. godine i preuzimanja rukovođenja Fudbalskim savezom Beograda  kao jedan od prioriteta odredilo stvaranje boljeg odnosa sa klubovima koji se takmiče u ligama pod ingerencijom Saveza, kako bi svi zajedno radili na podizanju kvaliteta liga, kako na terenu, tako i u organizacionom segementu van terena.

U tom duhu je organizovana i serija sastanaka sa predstavnicima klubova koji se takmiče u najboljim ligama Beograda, kako bi kroz zajedničku diskusiju i razmenu iskustva došli do onoga što će u budućnosti biti najbolje za beogradski fudbal i oblikovati ga na pravi način.

Prvo su u prostorijama FS Beograda u Deligradskoj ulici ugošćeni rukovodioci klubova Srpske lige – grupa “Beograd”, Zonske lige Beograda i Prve beogradske lige – grupe “A”, “B” i “C”.

Nakon sadržajnih sastanaka na kojima su otvorene mnoge teme i koji su pokazali da rukovodstvo FS Beograda ima sluha za klubove i njihove predloge, svim klubovima su podeljene i lopte marke “Erima”, što je nastavak realizacije jednog od prioriteta rukovodstva FS Beograda, a to je konkretna pomoć klubovima kako bi imali što bolje uslove za rad.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda Miloš Mirković istakao je da je izuzetno zadovoljan sastancima koji su održani. Takođe, Mirković je naglasio da je rukovodstvo, kao i ceo sistem FS Beograda, spremno da sarađuje sa klubovima po svim segmentima zarad boljitka beogradskog fudbala, ali i da saradnja i želja za istom mora biti obostrana.

– Izuzetno je izazovno biti na čelu velikog fudbalskog sistema i fudbalske porodice koja broji preko 250 klubova. Kada smo predsednik Marko Zdravković i ja došli u FS Beograda, istakao sam da je Savez uspavani div kojeg treba razmrdati, i to je ono što smo i počeli da radimo od prvog dana kada smo došli u prostorije u Deligradskoj ulici. Sigurnim koracima želimo da opet približimo FSB klubovima, ali i klubove Savezu. Mi smo tu zbog njih. Ako klubovi napreduju u svakom smislu, napredovaće i Savez, napredovaće fudbal u Beogradu, samim time i u Srbiji. Opet, ako Savez ulaže velike napore u svoj napredak, to će osetiti i klubovi, kao što je konkretan slučaj sa akcijom dodele lopti i saradnjom sa kompanijom “Erima GmbH”, koja je samo jedna od mnogih koje ćemo napraviti u budućnosti, a koje će olakšati funkcionisanje klubovima. Zato kažem uvek da saradnja mora biti obostrana, to je interes svih nas, da zajedno rastemo. Bitan nam je blizak kontakt sa klubovima, dijalog, komunikacija, jer samo tako možemo doći svi zajedno do najboljeg rešenja – istakao je generalni sekretar Mirković u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Beograda.

Za sada je u sklopu ove akcije dodeljeno preko 1000 lopti, a u budućnosti će biti organizovani sastanci i sa klubovima Međuopštinskih liga, Opštinske lige Barajevo, kao i sa klubovima ženskog fudbala i futsala, kojima će takođe biti dodeljena pomoć u vidu lopti marke “Erima”.

Podela lopti pomenutnog proizvođača jeste plod nedavno parafirane trogodišnje saradnje između FS Beograda i kompanije „Erima GmbH“, koja je napravljena u cilju omogućavanja što boljih uslova za funkcionisanje beogradskih klubova, što je samo početak ostvarivanja saradnje sa kompanijama koje prepoznaju kvalitetan rad FS Beograda i žele da pruže podršku najmasovnijem sportu u Srbiji, amaterskom fudbalu.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH