FSB :: Info

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

15.05.2023
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Nakon subotnjeg derbija 27. kola Srpske lige Beograd u kojem su se sastali Zemun i OFK Beograd , a povodom saopštenja koje se pojavilo u javnosti dovodeći u pitanje integritet sudije Srđana Jovanovića i predsednika Sudijske komisije FSS, Dejana Filipovića, Fudbalski savez Beograda ima dužnost da javnosti pruži više informacija.

Zbog zaštite integriteta takmičenja, a u svrhu toga da derbi utakmica između Zemuna i OFK Beograda protekne u najboljem redu, Sudijska komisija FSS uslišila je molbu FS Beograda da najbolji srpski sudija sudi pomenutu utakmicu. Sudija Jovanović je bez oklevanja prihvatio da sudi ovaj izuzetno težak meč, koji se odigravao u periodu nakon kreiranja napete atmosfere od strane oba kluba osuđujućim međusobnim saopštenjima na početku prolećnog dela sezone.

Fokus se opet vratio na fudbalski teren nakon reakcije rukovodstva Fudbalskog saveza Beograda koje je iniciralo zajednički sastanak sa predstavnicima OFK Beograda i Zemuna radi smirivanja tenzija, i poslalo jasnu poruku da se plasman u viši rang može zaslužiti samo pokazanim na fudbalskom terenu. U tu svrhu učinjeni su i ovoga puta dodatni napori da derbi utakmica protekne u najboljem redu, uz najboljeg srpskog sudiju, prenos na televiziji i pred očima cele srpske fudbalske javnosti, čije oči su u subotu bile uprte ka Gradskom stadionu u Zemunu.

Sudija Jovanović i njegovi pomoćnici su umnogome doprineli svojim autoritetom i znanjem da subotnji derbi bude na najvišem mogućem nivou.

Pojedinačna mišljenja klubova i stavovi nakon odigranog meča, su njihovo pravo, kao i način i ton iznošenja istih u javnost.

Fudbalski savez Beograda je zahvalan Sudijskoj komisiji FSS na pomoći, kao i sudijskoj trojci koju je predvodio Srđan Jovanović na sjajno odrađenom poslu.

Delegiranje sudija u mečevima Srpske lige Beograd je pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda i Komesara za suđenje SLB, ali je sudijska komisija FSS načinila je gest dobre volje tako što sudija Jovanović nije delegiran za meč Mozzartbet Superlige Srbije, već je bio učesnik jedne utakmice amaterskog ranga kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Takođe se zahvaljujemo i sudiji sa liste Prve lige Srbije, Igoru Kovačeviću, koji je delio pravdu u derbiju Zonske lige Beograd Šušnjar – GSP Polet Dorćol, gde je sa svojim pomoćnicima takođe obavio izvanredan posao. I u ovom slučaju Sudijska komisija FSS prepoznala je važnost utakmice i pomogla da sve prođe u najboljem redu.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH