FSB :: Info

SELEKCIJA FS BEOGRADA REMIJEM SA SELEKCIJOM ZLINA (1:1) ZAPOČELA TAKMIČENJE NA UEFA REGIONALNOM KUPU

09.06.2023
SELEKCIJA FS BEOGRADA REMIJEM SA SELEKCIJOM ZLINA (1:1) ZAPOČELA TAKMIČENJE NA UEFA REGIONALNOM KUPU

Amaterska selekcija FS Beograda odigrala je danas prvu utakmicu u okviru UEFA Regionalnog kupa u Španiji i remizirala sa selekcijom Zlina rezultatom 1:1. Jedini pogodak za našu ekipu postigao je Uroš Pavlović u 79. minutu meča.

Utakmicu je prvom prilikom otvorila amaterska reprezentacija FS Beograda kada je Gavrilović pokušao udarcem iz daljine da ugrozi Čehe, ali nažalost ne dovoljno jako.

U 10. minutu Ognjen Marinković je sjajno probio po levoj strani, uputio oštar centaršut, ali nažalost lopta je otišla previsoko iznad Šarića.

Odmah u sledećem napadu ekipa Zlina je uzvratila, ali se stativa na golu Bojovića isprečila ranom vođstvu češke ekipe. Mihalik je uputio jak udarac, ali je pogodio gola.

U 15. minutu Kolarević je probio odbranu Zlina po desnoj strani, uputio oštar udarac po zemlji u pokušaju da pogodi dalji ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.

U 17. minutu usledio je još jedan opasan napad Čeha, i još jednom je stativa sačuvala nerešen rezultat, ovaj put nakon kornera i pokušaja glavom igrača Zlina.

Nakon pet minuta Vuković i Gavrilović odigrali su sjajnu simultanku pred samim kaznenim prostorom Zlina nakon čega je Gavrilović uputio udarac, ali je lopta otišla iznad gola.

Na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom, ali je drugi deo igre doneo mnogo više uzbuđenja i dva pogotka.

Drugi deo igre doneo je i stabilniju igru selekcije Beograda i blagu inicijativu, koja nažalost nije bila krunisana pogotcima u pravo vreme.

Prvo je Pavlović pokušao u 64. minutu glavom nakon kornera, ali je lopta otišla pravo u ruke golmana.

Sjajnu priliku imala je selekcija Zlina u 72. minutu, ali se golman Aleksandar Bojović istakao sjajnom odbranom. Roman Sopušek je dobio loptu pred samim golom Bojovića, uputio jak udarac po zemlji, ali je golman naše selekcije sjajnom refleksnom odbranom sačuvao gol. Nažalost, u sledećem napadu bio je nemoćan.

Odbijenu loptu na samoj liniji kaznenog prostora našeg tima prihvatio je Sopušek, oštrim udarcem pogodio same desne rašlje za prednost fudbalera selekcije Zlina.

Primljeni pogodak prenuo je naše igrače, i od 73. minuta meča kao da je samo jedna ekipa postojala na terenu. Selekcija Beograda krenula je u napad željna pogotka, koji se i dogodio u 79. minutu meča.

Nakon kornera koji je izveo Gavrilović najviši u skoku bio je Uroš Pavlović i poravnao rezultat na 1:1.

Sve do kraja meča naša selekcija napadala je i stvarala šanse, ali nažalost nije stigla do pobedonosnog pogotka, čime je došlo do podele bodova u prvom meču.

U drugom meču u okviru grupe “B” selekcija Lisabona napravila je iznenađenje i savladala aktuelne dvostruke prvake, selekciju Donje Šleske rezultatom 1:0.

Naredni meč naša selekcija igra 11. juna na “A Lomba” stadionu baš protiv selekcije Donje Šleske.

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH