FSB :: Info

SELEKTOR JANKOVIĆ ODGOVARAO NA PITANJA STRANIH NOVINARA U GALICIJI PRED POČETAK UEFA REGIONALNOG KUPA

08.06.2023
SELEKTOR JANKOVIĆ ODGOVARAO NA PITANJA STRANIH NOVINARA U GALICIJI PRED POČETAK UEFA REGIONALNOG KUPA

U petak počinje UEFA Regionalni kup u španskoj pokrajini Galiciji, a fudbaleri amaterske reprezentacije FS Beograda u četvrtak su u jutarnjim časovima pristigli u hotel “Nanin” u Pontevedri gde će biti baza naše ekipe tokom trajanja završnog turnira.

Pre prvog treninga koji će naša selekcija odraditi u Španiji, pred strane medije koji prate završni turnir UEFA Regionalnog kupa izašao je selektor Goran Janković koji je odgovarao na njihova pitanja.

Prvo pitanje odnosilo se na to koliko reprezentaciji FS Beograda znači učestvovanje na završnom turniru.

– Ovo je velika čast za sve nas u timu, i drago nam je što smo nakon trijumfa na dva kvalifikaciona turnira izborili šansu da se nadmećemo sa najboljim amaterskim selekcijama Evrope. Sve je od strane UEFA organizovano na jako visokom nivou, FSB nam je obezbedio sve uslove da se što bolje pripremimo za takmičenje, i svi jedva čekamo prvu utakmicu protiv selekcije Zlina – rekao je Janković.

Na pitanje novinara da kaže nešto više o prvom protivniku naše selekcije u grupnoj fazi, Janković se osvrnuo na skorašnju analizu koju je sa svojim saradnicima uradio.

– Ekipa Zlina je jako čvrsta ekipa, sa mnogo talentovanih individualaca i sigurno je da nas čeka izuzetno težak posao, ali ujedno i mnogo bitan, jer je to prva utakmica na turniru, i u takmičenjima ovakvog formata, mnogo toga zavisi od samo starta. Ukoliko dođe do eventualne greške, imaćemo jako malo prostora da je ispravimo, tako da ćemo morati da budemo fokusirani maksimalno i damo sve od sebe.

Govorivši o formatu samog završnog turnira, selektor Janković je izneo jednu sugestiju za organizatore, sa kojom su se i složili svi prisutni.

– Takmičenje je zamišljeno odlično, sada već ima tradiciju dugu skoro tri decenije, i jedna je od stvari koje daju zamah amaterskom fudbalu. Ipak, sigurno ima prostora za pomak, i ja bih lično voleo da imamo više vremena da provedemo na samom takmičenju. Razmak između prve i druge utakmice je manji od 48 sati, i jako je teško oporaviti igrače koji igraju na amaterskom nivou za takve napore. Takođe, šteta je što se ne igraju utakmice polufinala, već se samo finalisti sastaju u poslednjem meču. Mislim da bi to donelo još jednu dozu neizvesnosti u takmičenje i da bi bilo jako zanimljvije za praćenje – konstatovao je Janković.

Usledio je podsetnik jednog od novinara da je selekcija FS Beograda bila bronzana ekipa na završnom turniru u Portugaliji 2011. godine, uz pitanje da li je plan da se uspeh ponovi, ili možda nadogradi?

– Ovo je prvi put da smo se plasirali na završni turnir nakon 12 godina, kada je i ostvaren najveći uspeh. Sigurno je da ova generacija želi to da ponovi, ako ne i nadmaši, i svi smo doputovali u Španiju sa tim ciljem. Verujem u igrače, oni imaju poverenja u mene i moje saradnike, atmosfera u svlačionici je na jako visokom nivou, momci imaju fenomenalan odnos, i pored igračkih kvaliteta, to je stvar na koju računamo – završio je Goran Janković.

Prvi meč u okviru grupne faze amaterska reprezentacija FS Beograda igraće u petak od 17 časova na “A Lomba” stadionu protiv selekcije Zlina (Češka).

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH