FSB :: Info

STARTOVAO 9. MEĐUNARODNI TURNIR “MILJAN MILJANIĆ”. SRBIJA I CRNA GORA POBEDAMA U POLUFINALU ZAKAZALE MEĐUSOBNI SUSRET U FINALU

09.05.2023
STARTOVAO 9. MEĐUNARODNI TURNIR “MILJAN MILJANIĆ”. SRBIJA I CRNA GORA POBEDAMA U POLUFINALU ZAKAZALE MEĐUSOBNI SUSRET U FINALU

Utakmicama Crna Gora – Bugarska i Srbija – Makedonija, u Staroj Pazovi je startovao 9. Međunarodni turnir ‘Miljan Miljanić’, u znak sećanja na legendarnog fudbalera, trenera, selektora i funkcionera koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, evropskom i svetskom fudbalu.

Crna Gora je na startu turnira golovima Nikčevića i Kostića slavila protiv Bugarske sa 2:1, dok je naša reprezentacija do 16 godina bila bolja od Makedonije sa 2:0.

Vršilac dužnosti selektora Srbije Jovan Damjanović izveo je tim u sastavu Miladinović, Filipović, Avdić, Roganović, Ivanović, Bačanin, Kostić, Kličković, Vasilić, Radosavljević, Martinović.
Makedonija je igrala u sastavu Trajkovski, Ristov, Ristovski, Atanasovski, Šabotić, Pereski, Ali, Mladenoski, Andonovski, Ljatifi, Ivanovski.

Srbija je povela u 19. minutu posle odličnog prodora i rutinske egzekucije Maksima Kličkovića. Samo četiri minuta kasnije mogao je Roganović da udvostruči prednost, ali je lopta posle njegove dijagonale završila par centimetara pored stative.

Orlići su u drugom poluvremenu nastavili sa dobrom igrom, a najbliži golu bili su u 69. minutu kada Kličković, Radosavljević i Vasilić u istoj akciji iz tri pokušaja nisu uspeli da savladaju Trajkovskog.

Golman Makedonije bio je na visini zadatka i posle šuta Bačanina u 74. minutu, ali deset minuta kasnije nije mogao ništa da učini posle najlepše akcije Srbije na ovoj utakmici. Stefan Maldenović je fenomenalnim pasom proigrao Uroša Đorđevića, a mladi fudbaler Čukaričkog je bez većih problema zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezultat.

Obe polufinalne utakmice počele su minutom ćutanja, čime je odata počast nastradalima u dva masakra koja su potresla Srbiju i ceo svet.

Duel naših Orlića protiv vršnjaka iz Makedonije, pratio je i Aleksandar Luković, selektor kadetske reprezentacije koja se u četvrtak okuplja u Staroj Pazovi i počinje pripreme za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

Utakmica za treće mesto na Memorijalu ‘Miljan Miljanić’ između selekcija Bugarske i Makedonije, na programu je u četvrtak od 14 časova, a istog dana od 16:30 u borbi za pobednički trofej sastaće se U-16 reprezentacije Srbije i Crne Gore.

FOTO: Nebojša Paraušić

Tekst preuzet sa sajta fss.rs

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH