FSB :: Info

Uspešan test Amaterske reprezentacije FS Beograda

24.04.2024
Uspešan test Amaterske reprezentacije FS Beograda

Amaterska reprezentacije FS Beograda savladala je u prijateljskoj test utakmici koja je odigrana u SC FSB na Adi Ciganliji kombinovani sastav prvoligaša „Radničkog“ iz Novog Beograda sa 2:1 (1:0). Već u trećem minutu utakmice izabranici selektora Zdravka Kovačevića postigli su vodeći pogodak čiji strelac je bio Aleksa Ivanović.

Nakon vođstva beogradskih amatera, ekipa „Radničkog“ tražila je priliku za izjednačenje, ali su reprezentativci Beograda ne samo veoma dobro parirali, već su uspevali i da stvore šanse da uvećaju rezultat. Ipak, na odmor se otišlo sa vođstvom Amaterske reprezentacije stečenim na početku igre.
U nastavku su i selektor Zdravko Kovačević i šef stručnog štaba Novobeograđana Goran – Beli, Serafimović promenili veliki broj igrača, a amateri su zaigrali sa potpuno novom postavom. Igra je bila uglavnom ravnopravna, a onda su igrači Amaterske reprezentacije uspostavili kontrolu na sredini terena.

U 61. minutu prvo je izglednu šansu pred golom „Radničkog“ propustio iskusni Šarić. Usledila je kontra gostiju, a Vasić je pobegao svojim čuvarima i savladao nemoćnog Borjana što je donelo izjednačenje.

Ipak, upornost reprezentacije Beograda se isplatila u 78. minutu. Tada je Stjepanović jedan od napada Amaterske reprezentacije završio preciznim šutom pod prečku i tako postigao pobedonosni gol. Do kraja utakmice, koja je u svom većem delu igrana po jakoj kiši, više nije bilo šansi za pogodak, pa je selekcija beogradskih amatera na kraju pobedila sa 2:1.

Ovo je bio još jedan uspešan test za izabranike selektora Zdravka Kovačevića koje krajem maja meseca očekuje nova akcija u sklopu priprema za FSS kvalifikacije za UEFA Regionalni Kup koje se igraju 8. i 9. juna u Šapcu i Loznici. Amaterska reprezentacija FS Beograda utakmicu je počela u sastavu: Nikolić, Milisavljević, Rak, Tatomirov, Pavlović, Nišavić, Sekulić, Perić, Ivanović, Zečević i Jovičin. U drugom poluvremenu na terenu su bili: Borjan, Stjepanović, Knežević, Pražić, Stefanović, Janković, Pantazis, Vuković, Starčević, Borović i Šarić. Sudio je veoma dobro arbitar Uroš Kapor sa pomoćnicima Nemanjom Nikolićem i Ratkom Đorđevićem .

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH