FSB :: Info

ZAVRŠEN 20. JUBILARNI U-14 MEĐUNARODNI TURNIR „TROFEJ BEOGRADA“. PEHAR OSVAJAČA ODLAZI U SARAJEVO, SELEKCIJI BEOGRADA BRONZANA MEDALJA

07.05.2023
ZAVRŠEN 20. JUBILARNI U-14 MEĐUNARODNI TURNIR „TROFEJ BEOGRADA“. PEHAR OSVAJAČA ODLAZI U SARAJEVO, SELEKCIJI BEOGRADA BRONZANA MEDALJA

Međunarodni fudbalski turnir mlađih pionira „Trofej Beograda“ završen je danas mečevima za peto i treće mesto, kao i finalnom utakmicom.

U finalu su se sastale U-14 selekcije Sarajeva i Brna, a pobedu i pobednički pehar je odnela ekipa koja je predstavljala glavni grad Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

U meču odigranom za treće mesto selekcija Beograda ostvarila je pobedu nad vršnjacima iz Bratislave rezultatom 2:1 zahvaljujući golovima Dušana Šekularca i Nebojše Grujića. U utakmici za plasman na peto i šesto mesto selekcija Ljubljane bila bolja od Sofije rezultatom 7:1.

Ovo je bio jubilarni 20. put da se Međunarodni fudbalski turnir „Trofej Beograda“ održava i ovogodišnje izdanje okupilo je šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2009. godine. Utisci gostujućih delegacija govore da je ovo bilo jedno od najbolje organizovanih izdanja turnira, što obavezuje Fudbalski savez Beograda da i naredne godine, kada turnir ulazi u treću deceniju organizovanja, budu podignuti standardi i da svi gosti kao i uvek ponesu prelepe fudbalske uspomene iz Beograda. I ove godine turnir je organizovan u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za omladinu i sport.

Ovogodišnje izdanje „Trofeja Beograda“ proteklo je u znaku žalosti za žrtvama tragedija koje su se dogodile u našoj zemlji, te su svi mečevi počinjali sa minutom ćutanja, a zastave bile spuštene na pola koplja.

Nakon finalnog meča upriličena je dodela pehara i medalja učesnicima. Pehare osvajačima šestog i petog mesta, selekcijama Sofije i Ljubljane uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda, Miloš Mirković.

Četvrtoplasiranoj ekipi Bratislave i osvajaču bronzanu medalje, selekciji Beograda, pehare i medalje uručio je Igor Matić, koordinator instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Zdravković dodelio je pehar i srebrne medalje selekciji Brna iz Češke, kao i zlatne medalje i pehar namenjen osvajaču „Trofeja Beograda“ igračima selekcije Sarajeva.

Generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković uručio je i priznanja namenjena najboljem strelcu, golmanu i igraču turnira.

Najbolji strelac turnira je Maj Pirc, član selekcije Ljubljane koji je postigao pet pogodaka. Kao najbolji golman izdvojio se čuvar mreže selekcije Bratislave Matuš Huber, dok je za najboljeg igrača proglašen Aldian Korora iz ekipe osvajača trofeja, selekcije Sarajeva.

Specijalne plakete sudijama finalnog meča i delegatu uručio je sekretar Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda Momčilo Marković.

Sve zapisnike sa odigranih mečeva na Međunarodnom turniru „Trofej Beograda 2023“ možete pronaći putem sledećeg linka: Zapisnici i rezultati sa utakmica – Protocols and results from the games » Fudbalski savez Beograda (fsb.org.rs)

 

 

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH