FSB :: Info

ZAVRŠEN 21. MEĐUNARODNI TURNIR „TROFEJ BEOGRADA“. SELEKCIJA BEOGRADA OSVOJILA ZLATNU MEDALJU!

09.05.2024
ZAVRŠEN 21. MEĐUNARODNI TURNIR „TROFEJ BEOGRADA“. SELEKCIJA BEOGRADA OSVOJILA ZLATNU MEDALJU!

Međunarodni fudbalski turnir mlađih pionira „Trofej Beograda“ završen je danas mečevima za peto i treće mesto, kao i finalnom utakmicom.

U finalu su se sastale U-14 selekcije Beograda i Sarajeva, a pobedu i pobednički pehar je odnela naša selekcija ubedljivim rezultatom 4:0.

U meču odigranom za treće mesto selekcija Ljubljane ostvarila je pobedu nad vršnjacima iz Bratislave, nakon boljih izvođenja jedanaesteraca (8:7), dok je rezultat u regularnom delu utakmice bio 2:2. U utakmici za peto mesto selekcija Brna je bila bolja od Soluna rezultatom 2:1.

Ovo je bio  21. put da se Međunarodni fudbalski turnir „Trofej Beograda“ održava i ovogodišnje izdanje okupilo je šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2010. godine. Opšti utisak je da je ovo bilo jedno od najbolje organizovanih izdanja turnira, što obavezuje Fudbalski savez Beograda da i naredne godine budu podignuti standardi i da svi gosti kao i uvek ponesu prelepe fudbalske uspomene iz Beograda. I ove godine turnir je organizovan u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za omladinu i sport.

Po završetku turnira uručena su priznanja namenjena najboljem strelcu, golmanu i igraču turnira.

Najbolji strelac turnira je Amar Abdić, član selekcije Ljubljane. Najbolji golman turnira je čuvar mreže selekcije Sarajeva, Aner Barucija, dok je za najbojeg igrača proglašen Danilo Fekete iz selekcije pobednika, ekipe Beograda.

Nagrade su uručili gradski sekretar za omladinu i sport, Nikola Penić, prvi čovek beogradskog fudbala, Marko Zdravković, generalni sekretar FSB, Miloš Mirković, kao i menadžer Centra za edukaciju fudbalskih trenera FSB, Dalibor Zorko.

Specijalne plakete sudijama finalnog meča i delegatu uručio je menadžer sportskog centra, Miroslav Stojanović.

 

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH