FSB :: Info

NASTAVLJENA VELIKA AKCIJA FS BEOGRADA | KLUBOVIMA SRPSKE I ZONSKE LIGE BEOGRAD URUČENI STADIONSKI SEMAFORI

09.08.2023
NASTAVLJENA VELIKA AKCIJA FS BEOGRADA | KLUBOVIMA SRPSKE I ZONSKE LIGE BEOGRAD URUČENI STADIONSKI SEMAFORI

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Beograda nastavilo je akciju pomoći klubovima u cilju podizanja takmičenja pod ingerencijom saveza na viši nivo i stvaranja što boljih uslova na beogradskim terenima, kako za igrače, tako i za navijače. Svim klubovima koji se takmiče u Srpskoj ligi Beograd i Zonskoj ligi Beograd uručeni su semafori za stadione, tako da će se u takmičarsku sezonu 2023/2024 ući sa još jednim velikim novitetom. Uz semafore, klubovi su dodeljene i nove mreže za golove.

Prethodno su svi timovi Srpske lige Beograd zadužili semafore za izmene igrača koje je takođe obezbedio Fudbalski savez Beograda, što će takođe podići doživljaj na utakmicama najkvalitetnijeg beogradskog fudbalskog takmičenja na novi nivo.

Generalni sekretar FSB Miloš Mirković izrazio je zadovoljstvo što rukovodstvo saveza nastavlja da aktivno pomaže klubovima kako bi se takmičenja po uslovima približila najkvalitetnijim ligama i privukla još više gledalaca na stadion.

– Jedan od prioriteta rukovodstva FS Beograda jeste da pomognemo klubovima u infrastrukturnom i organizacionom smislu, da pratimo trendove i privučemo što više publike na beogradske stadione. Utakmice Srpske lige Beograd izgledaće na mnogo većem nivou sa semaforima za izmene igrača i sa semaforima koji će biti postavljeni na stadione, što će biti slučaj i u Zonskoj ligi Beograd. Ovim ulaganjima želimo da motivišemo klubove da i oni razmišljaju u smeru još većeg razvoja i podizanja svog rada na još viši nivo. Još jedan važan novitet ove sezone jeste da će mečevi Srpske lige Beograd biti prenošeni uživo putem Jutjub kanala FS Beograda, što do sada nije rađeno. Takođe, svi mečevi Zonske lige Beograd po prvi put će biti snimani, takođe uz prenose najzanimljivih mečeva, čime želimo da doprinesemo popularizaciji takmičenja, kao i njegovoj regularnosti, što je apsolutni prioritet – istakao je Mirković.

Takmičenje u Srpskoj ligi Beograd za sezonu 2023/2024 počinje sa dve utakmice koje se igraju u petak. Prvenstvo će otvoriti mečevi Ušće – Jedinstvo (15.30, SC FSB Ada Ciganlija) i BASK TEK – Prva Iskra (17.00, stadion Careva ćuprija). Raspored kompletnog 1. kola možete videti OVDE.

Takmičenje u Zonskoj ligi Beograd takođe počinje ovog vikenda, utakmicama koje se igraju u subotu i nedelju. Kompletan raspored možete videti OVDE.

 

 

Tekući račun Fudbalskog saveza Beograda

205-518813-14

Tekući račun organizacije fudbalskih trenera

205-526771-02

Tekući račun organizacije fudbalskih sudija

205-518812-17

VRH